2012. október 2., kedd

Táskaminták a szállítótól + gyömbéres tea a hideg napokra

Az egyik szállítónk hagyott nálunk ajándéktáska mintákat, és úgy gondoltam megosztom veletek az élményt. Bár neki is meg kellett mondanom, hogy a komoly készülődés legkésőbb is csak November 15-től kezdődik. Arra már kellőképpen kipihenjünk magunkat a Mindenszenteket követően, s újult erővel vethetjük bele magunkat a következő ünnepkörbe. Van néhány tervem még ehhez az oldalhoz kapcsolódóan. Néhány díszítési tippel, fényképpel, kis videóval... majd meglátjuk melyik lesz a kedveltebb, arra fogom fektetni a hangsúlyt. A komolyabb bejegyzések is csupán Halloween után lesznek publikálva. Akkor már végkép lesz miről írni. :-)
 Szívesen veszem az ötleteket, tippeket, recepteket idővel. Örülnék, ha közös erővel egy olyan blogot tudnánk létrehozni, mi, karácsony-rajongók, ahonnan valóban jó ötleteket vehetünk, erőt meríthetünk és hangulatba jöhetünk bármikor. 
Már nem is kell olyan sokat várni... igaz? ^^

Íme a kép:


Ráadásul folyamatosan bújom a receptoldalakat, hogy néha-néha valami finomságot bemutassak, amivel ezt a nyálkás, hűvös átmeneti időszakot át lehet vészelni. Most is találtam egyet a Nosalty.hu-n.
Ez egy gyömbértea, ami 100%, hogy kiűzi a bennünk lappangó bacikat, kellően átmelegíti a testet és még finom is a maga fűszeres, pikáns aromájával...


hozzávalók 2 főre
elkészítés
  1. A gyömbért (kb. akkorát, mint a képen látható óriás egy kisebb, leágazó gumója) gyorsan meghámozzuk, jó vékonyan felszeleteljük, a főzőedény aljára pakoljuk.
  2. Rádobjuk a fűszereket és a mézet, majd az egészet felöntjük fél liter vízzel.
  3. Felfőzzük, és pont fél óráig forraljuk az egész egyveleget. Utána leszűrjük. (Ha tovább forralnánk, vagy hagynánk túl sokáig állni, túl csípőssé válna.)
(Forrás: Innen)

Egészségetekre! ^^




2 megjegyzés:

  1. Szia! Nekem lenne pár ötletem a karácsonyhoz kapcsolódóan. Megadnád az e-mail címedet? Ha esetleg érdekel írhatok Neked :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Luca! Persze. Megadom... de nyugodtan írhatsz a facebook oldalra és onnan átimportálom X-D

      Törlés